Het Houtje

Zoek

Veel gestelde vragen

én de antwoorden

Het Houtje

Ja, dat kan! Onze winkel in Heeten is open op woensdag van 10:00 tot 17:30.

Overige dagen ben je welkom op afspraak. Neem contact met ons op voor een afspraak.

Onze winkel is in Heeten, nabij Raalte, Deventer en Zwolle (Overijssel). Gemakkelijk te bereiken vanaf de A1 en de A28.

Het adres is: Portlanderdijk 54, 8111 MC Heeten.

Wij zijn iedere woensdag geopend van 10:00 tot half 6. Daarnaast ook op afspraak. Afwijkende openingstijden kun je hier vinden.

Bezorgen

Wij verzenden jouw bestelling binnen 1-3 werkdagen na ontvangst van de betaling. Dit betekent dat je het pakket binnen 4 werkdagen na ontvangst van de betaling in huis hebt. 

Bij maatwerk kan het zijn dan de levering langer duurt dan aangegeven. De levertijd voor producten op maat staan vermeld bij het product.

Heb je een product snel nodig? Neem dan even contact met ons op!

Voor meer informatie zie levering en levertijden.

Onze pakketten versturen wij via post NL, dit kan naar je huisadres of een afhaalpunt.

Pallets verzenden wij via DHL, de datum stemmen we altijd met jou af.

Meubelbezorgdienst (groter dan een pallet) doen we zelf of via Brenger afhankelijk van de afstand.

Deze verzendmethode gebruiken we voor alle items die te groot of te zwaar zijn voor een post NL pakket. De maximale maten van een pallet zijn 80x120x200cm.

Bezorging gaat via DHL, we stemmen de levering altijd met je af. Dit kan van maandag t/m vrijdag, je dient de gehele dag aanwezig te zijn. Bezorging zal plaatvinden tussen 08:30 en 18:00.

Is het twee keer niet gelukt om de pallet af te leveren zullen er bezorgkosten gerekend worden om de bestelling naar ons te retourneren. Je bent dan zowel de bezorgkosten als de retourkosten kwijt.

Deze verzendmethode gebruiken we voor alle items die te groot zijn voor een pallet. 

Deze levering gaat via Brenger of we komen zelf bij je langs. De levering gaat altijd in overleg.

Betalen

Je kunt betalen via Ideal of overschrijving per bank. Wij maken gebruik van het Mollie betaalsysteem.

Kom je de bestelling afhalen dan kun je bij onze winkel pinnen, contant betalen mag ook maar dan graag gepast.

Je mag een bestelling ook afrekenen bij afhalen. Producten meenemen op rekening is helaas niet mogelijk.

Je kunt in de winkel contant betalen maar graag gepast. Wij hebben geen wisselgeld.

Wil je als buitenlands bedrijf bestellen zonder btw? Neem dan contact met ons op voor een aangepaste factuur. Graag je gegevens en btw nummer doorgeven.

Garanties

In oude houten meubels en objecten zitten vaak sporen van houtworm. Dat is soms even schrikken en roept vragen op. Logisch!

Wij behandelen alle aangetaste producten die we binnen krijgen, ook al is er geen activiteit waarneembaar. Dit doen we met Perfacs, een product dat zowel de worm als de eitjes dood.

Wel is het altijd goed om alert te zijn, zie je een vers hoopje zaagsel rond je meubel of product dan moet deze behandeld worden! Stof dat uit de gaatjes komt door er op te kloppen is oud opgehoopt zaagsel.

Wij zijn niet aansprakelijk voor houtworm. Bij twijfel mag je altijd contact met ons opnemen.

Houtbranden is een mooie techniek die we ook vaak gebruiken voor naamborden e.d. die buiten komen te hangen.

Als je van te voren aangeeft dat het om een project voor buiten gaat dan passen we hier de houtsoort en afwerking op aan.

De afwerking is meestal een twee componenten lak voor buiten. Het is belangrijk dat het houtwerk tijdig onderhouden wordt. Hoe vaak het hout onderhouden moet worden hangt af van de plaatsing. Wij zijn niet aansprakelijk voor slijtage.

Je mag ons altijd advies vragen over het onderhoud!

Op “tweedehandse” producten, ofwel het antiek en brocante dat wij verkopen kunnen we helaas geen garanties geven. Het zijn oude meubels en woonaccessoires die verkocht worden in gebruikte staat, waarbij wij zo goed mogelijk omschrijven of er gebreken en gebruikssporen zijn.

Ruilen en retourneren

Je kunt je bestelling binnen 14 dagen annuleren of retourneren.  Hoe dat werkt lees je hier.

Wij doen er alles aan om het bestelproces, en de levering zo goed mogelijk te laten verlopen.

Als er toch iets mis is gegaan, kun je ons altijd contacteren dan zoeken we samen naar een passende oplossing.

Je kunt mailen naar: info@hethoutje.nl of telefonisch contact opnemen met Lucas van Bedijk: 0642482069.

Indien je een artikel hebt ontvangen dat defect of beschadigd is, zullen wij het product voor je vervangen of repareren mits de schade aan het product niet door de verzending is ontstaan.

Het verzenden van producten is op risico van de koper. De kosten voor het terugsturen of ophalen van het product zijn op onze kosten, als duidelijk is dat de schade aan het product er al was toen wij het verzonden.

Uiteraard verpakken wij onze producten zorgvuldig!

Geen risico nemen? Je kunt je bestelling ook verzekerd laten verzenden of komen afhalen.

Algemene voorwaarden

Kijk hier voor onze algemene voorwaarden.

Bij online aankopen heb je wettelijk het recht om een product te retourneren. Na ontvangst van je bestelling heb je 14 dagen de tijd om je bestelling te annuleren. Dit betekent dat je ons binnen deze termijn op de hoogte stelt en het herroepingsformulier invult.

Daarna heb je nogmaals 14 dagen de tijd om het product retour te sturen. Het retour sturen is op kosten van de koper.  Indien wij de bestelling in originele staat en verpakking retour hebben krijg je van ons binnen 14 dagen het aankoopbedrag retour.

Heb je gebruik gemaakt van levering d.m.v. meubeltransport of pallet bezorging? Ook dan heb je recht het product te retourneren. Dan kun je het product alleen via ons af laten halen voor een vaste prijs van € 1,- per gereden kilometer (heen- en terugweg, berekend op basis van de snelste route volgens Goolge maps). 

Herroepingsrecht is het recht voor de consument om een product dat online is besteld binnen een bepaalde termijn te annuleren / retourneren. Ons herroepingsformulier vind je hier.

Inspiratie blogs

Houten bosdieren tafereel, seizoenstafel, herfsttafel, bomen, beer, hert, vos. konijn
Producten

Houten kerststal

Houten wintertaferelen Een houten kerststal en een winterbos met silhouetten van bomen, dieren, de driekoningen en natuurlijk Jozef, Maria en kindje Jezus in de kribbe.

Lees verder »
Krijtverf, kasten, servieskast, meidenkast, kledingkast, ladekast, dressoir.
Materialen

Krijtverf

Krijtverf Krijtverf is een populaire verfsoort die veel wordt gebruikt in de wereld van interieurdesign en meubelrestauratie. Deze verfsoort heeft een matte afwerking en een

Lees verder »
Ter nagedachtenis.. Kleine urn van beukenhout, mogelijk ook te personaliseren met houtbranden
Maatwerk

Ter nagedachtenis

Ter nagedachtenis Ter nagedachtenis aan een dierbaar persoon een blijvend aandenken laten maken is een voor ons een uitdaging waar we je graag bij helpen. Voor

Lees verder »