Het Houtje

Search

Ter nagedachtenis

Ter nagedachtenis

Ter nagedachtenis aan een dierbaar persoon een blijvend aandenken laten maken is een voor ons een uitdaging waar we je graag bij helpen. Voor speciale wensen ben je bij ons aan het juiste adres. Een mooi portret, een naambord voor een (natuur-) begraafplaats, een houten urn of een grafmonument bijvoorbeeld. Samen met jou bespreken we graag de wensen en mogelijkheden. Misschien heb je het ontwerp al in gedachten maar het is ook begrijpelijk als je hier nog niet aan toe bent gekomen. Wij helpen graag met het brainstormen om voor jou een passend ontwerp te creëren.

Grafmonumenten

Houtsnijden, beeldhouwen en carving zijn technieken waarmee we verschillende stijlen houten beelden kunnen maken. Deze kunnen realistisch zijn, maar ook organisch. 

Het voorbeeld dat we laten zien is een beeld dat we hebben gemaakt ter gelegenheid van een trouwdag. Hoewel het een heel andere gelegenheid is, laat het goed zien wat de mogelijkheden zoal zijn. Het beeld is vervaardigd van Afzelia hout en behoudt zijn rode kleur als je het jaarlijks met olie behandelt. Laat je het onbehandeld, dan zal het hout mooi vergrijzen maar blijft het in tact. Dit komt ook goed tot zijn recht op een natuurbegraafplaats. 

Neem gerust een kijkje bij onze houtsnijwerken voor meer voorbeelden van deze technieken.

Houtsnijden, beeld van afzelia voor buiten. Op maat gemaakt naar ontwerp van de klant.

Naamborden

Bij ons kun je terecht voor diverse houten naamborden te maken van verschillende houtsoorten, waaronder beuken, eiken en essenhout. Of je nu op zoek bent naar een robuust schaaldeel, een mooie strakke plank of een specifieke vorm, wij zorgen ervoor dat het naambord geheel naar wens wordt gemaakt.

We kunnen de gewenste tekst en/of afbeelding op het hout aanbrengen met behulp van handmatig houtbranden of machinaal graveren. We bieden ook verschillende afwerkingsmogelijkheden, zoals het afwerken met een transparante 2-componentenlak voor een langere levensduur. Als je het naambord op een natuurbegraafplaats wilt plaatsen, kunnen we het hout onbehandeld leveren of alleen behandelen met een natuurlijke olie, zodat zowel het hout als de tekst op een natuurlijke manier kunnen vergaan.

Urnen

Er is ons wel eens gevraagd om drie kleine urnen te maken zodat ieder gezinslid er één heeft. Een bijzondere opdracht waarbij voor beide dochters een kleine urn van beukenhout is gemaakt en voor de vader van een mooi stuk donker … ebbenhout? Ook hebben we wel eens een urn gemaakt voor een kindje, een mooi houten hart met aan de achterzijde een uitsparing en aan de voorzijde een mooie persoonlijke tekst. Wij hebben niet van al deze projecten beeldmateriaal om te laten zien, het zijn persoonlijke objecten vaak met naam, datum of andere persoonlijke informatie. Je kunt bij onze andere projecten inspiratie opdoen en bent van hart welkom om samen de mogelijkheden door te nemen. 

Ter nagedachtenis.. Kleine urn van beukenhout, mogelijk ook te personaliseren met houtbranden

Portretten

Wij begrijpen we hoe belangrijk het is om herinneringen te koesteren aan dierbare personen. Daarom bieden we de mogelijkheid om jouw favoriete foto’s en afbeeldingen op hout vast te leggen, zodat je deze mooie herinneringen altijd bij je kunt dragen.

Of het nu gaat om een foto van een dierbaar persoon of een afbeelding die mooie herinneringen oproept, wij kunnen deze voor jou vastleggen ophout. Dit is natuurlijk ook goed te combineren met een mooie tekst of gedicht om de afbeelding compleet te maken. We hebben al verschillende prachtige portretten mogen maken, maar ook bordjes voor bij het graf met een persoonlijke afbeelding.

Op deze manier creëren we een blijvend aandenken ter nagedachtenis aan jouw dierbare persoon. Bij Het Houtje zijn we toegewijd aan het maken van gepersonaliseerde producten, waarbij we aandacht hebben voor de kleinste details. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken en samen iets moois te creëren dat past bij jouw wensen en herinneringen.

Lees ook onze andere blogs

Houten bosdieren tafereel, seizoenstafel, herfsttafel, bomen, beer, hert, vos. konijn
Producten

Houten kerststal

Houten wintertaferelen Een houten kerststal en een winterbos met silhouetten van bomen, dieren, de driekoningen en natuurlijk Jozef, Maria en kindje Jezus in de kribbe.

Lees verder »
Krijtverf, kasten, servieskast, meidenkast, kledingkast, ladekast, dressoir.
Materialen

Krijtverf

Krijtverf Krijtverf is een populaire verfsoort die veel wordt gebruikt in de wereld van interieurdesign en meubelrestauratie. Deze verfsoort heeft een matte afwerking en een

Lees verder »
Ter nagedachtenis.. Kleine urn van beukenhout, mogelijk ook te personaliseren met houtbranden
Maatwerk

Ter nagedachtenis

Ter nagedachtenis Ter nagedachtenis aan een dierbaar persoon een blijvend aandenken laten maken is een voor ons een uitdaging waar we je graag bij helpen. Voor

Lees verder »

Of bekijk fotos van onze projecten