Het Houtje

Zoek

Krijtverf

Krijtverf

Krijtverf is een populaire verfsoort die veel wordt gebruikt in de wereld van interieurdesign en meubelrestauratie. Deze verfsoort heeft een matte afwerking en een zachte, poederachtige uitstraling die in veel verschillende interieurstijlen goed tot zijn recht komt. Wij gebruiken het graag en vertellen je in deze blog graag waarom!

De voordelen

Wat krijtverf zo bijzonder maakt, is dat het zonder schuren of grondverf kan worden aangebracht. Dit maakt het ideaal voor het relatief snel opknappen van meubels of woonaccessoires zonder al te veel voorbereiding. Daardoor kunnen wij onze meubels nog steeds tegen een leuke prijs aanbieden. Natuurlijk moeten we voor het schilderen het meubel wel grondig reinigen en eventuele gebreken herstellen.

Een ander voordeel van krijtverf is dat het vrij gemakkelijk te mengen is om de gewenste kleur te krijgen. Er zijn vele kleuren en tinten beschikbaar, maar wij mengen ook zelf kleuren om de juiste kleur voor iedere kast te creëren. Zo heeft elk meubel zijn eigen unieke uitstraling. Wij werken graag met krijtverf van het merk Niveau, omdat deze een goede prijs-kwaliteitverhouding heeft. Wist je dat je deze in iedere gewenste kleur bij ons kunt bestellen?

Krijtverf, kasten, servieskast, meidenkast, kledingkast, ladekast, dressoir.

Verwerking & milieu

Krijtverf kan worden aangebracht met een kwast of roller, afhankelijk van het oppervlak en de gewenste afwerking. Wij gebruiken zelf speciale grote platte kwasten, deze geven een mooi gestreept effect. Na het aanbrengen kan de verf worden opgeschuurd om een versleten of verweerde uitstraling te creëren. Er kan op deze manier ook gespeeld worden met meerdere kleuren krijtverf. 

Krijtverf is niet alleen populair vanwege de uitstraling en het gemak van aanbrengen, maar ook omdat het op waterbasis is en dus minder schadelijk is voor het milieu dan sommige andere verfsoorten. 

Reinigen en beschermen

Om meubels met krijtverf goed te reinigen en te beschermen, is het belangrijk om het oppervlak regelmatig af te stoffen met een zachte doek. Als er vuil of vlekken op het meubel zitten, kun je deze het beste schoonmaken met een vochtige doek en eventueel een mild schoonmaakmiddel. Het is belangrijk om het meubel daarna goed te laten drogen.

Om het meubel te beschermen tegen krassen en beschadigingen, kun je eventueel een wax of vernis aanbrengen. Dit zorgt voor een extra beschermlaag maar geeft het meubel vaak ook een beetje glans. 

Lees ook onze andere blogs

Houten bosdieren tafereel, seizoenstafel, herfsttafel, bomen, beer, hert, vos. konijn
Producten

Houten kerststal

Houten wintertaferelen Een houten kerststal en een winterbos met silhouetten van bomen, dieren, de driekoningen en natuurlijk Jozef, Maria en kindje Jezus in de kribbe.

Lees verder »
Krijtverf, kasten, servieskast, meidenkast, kledingkast, ladekast, dressoir.
Materialen

Krijtverf

Krijtverf Krijtverf is een populaire verfsoort die veel wordt gebruikt in de wereld van interieurdesign en meubelrestauratie. Deze verfsoort heeft een matte afwerking en een

Lees verder »
Ter nagedachtenis.. Kleine urn van beukenhout, mogelijk ook te personaliseren met houtbranden
Maatwerk

Ter nagedachtenis

Ter nagedachtenis Ter nagedachtenis aan een dierbaar persoon een blijvend aandenken laten maken is een voor ons een uitdaging waar we je graag bij helpen. Voor

Lees verder »

Of bekijk fotos van onze projecten