Het Houtje

Search

Maatwerk

Maatwerk meubels

Een kant en klaar meubel is niet altijd de oplossing.. soms vraagt de ruimte om een praktische oplossing, een originele eyecatcher of heb je simpelweg zoveel boeken of kleding dat dit niet meer in een standaard meubel past. Dan zijn maatwerk meubels de oplossing, wij helpen je graag jouw unieke meubel te realiseren. Hieronder omschrijven we een aantal van de meubels op maat die wij zoal gemaakt hebben, hopelijk geeft dat een goed beeld van de mogelijkheden. Wij houden van een uitdaging, dus staat jouw project er niet tussen schroom niet om contact met ons op te nemen!

Kasten met veel opbergruimte

Geregeld krijgen wij de vraag naar maatwerk meubels zoals kasten met veel opbergruimte. Zo hebben wij een aantal boekenkasten gemaakt met veel ruimte afgestemd op de hoogte van de boeken. De kast in de woonkamer is tevens voorzien van verlichting, deze lampen kunnen met een afstandsbediening gedimd worden. Ook hebben we diverse grote kledingkasten gemaakt, daarmee kun je alle kanten uit. Misschien wil je veel legplanken of juist veel hangruimte. Er kunnen laden in gemaakt worden met een softclose of geheel greeploos. Voor stropdassen, schoenen en sjaals zijn er handige gadgets toe te voegen om de ruimte optimaal te benutten.

Meubels op maat, grote garderobekast van multiplex met vurenhout en leren handgrepen.

Een echte eyecatcher

Een maatwerk meubel hoeft niet altijd groot te zijn, soms gaat het om het creëren van een ware eyecatcher hoe groot of klein ook. Dit kan een meubel zijn van een speciale houtsoort of met de toevoeging van houtsnijwerk. Zo hebben we recent een buffetkast gemaakt geïnspireerd op twee oude Biedermeier deuren. Deze zijn in de kast verwerkt, de rest van het meubel is hier geheel op afgestemd qua vorm en kleur.

Maatwerk tafels en banken

Ook tafels en houten banken maken wij graag in alle soorten en maten. We maken complete tafels met onderstel maar ook een los tafelblad is mogelijk. Deze zijn goed te combineren met bijvoorbeeld een industrieel metalen onderstel. Een tijdje geleden mochten we beukenhouten banken met tandverbinding maken voor bij een eettafel. Daar maakte wij ook stoere kussens van canvas bij. Toen de banken eenmaal klaar waren besloot de klant ook een nieuw tafelblad van beukenhout te bestellen om het geheel compleet te maken.

We hebben ook eens een boomstamtafel mogen maken. Een tafelblad van 1,2 x 3 meter uit één stuk Bubinga hout! Zelfs met vier man nog amper te tillen, maar wat een eyecatcher! Een ander goed voorbeeld van ons maatwerk meubels is een tafel van 1,5 x 2,5 meter, met een tweedelig blad. Hierdoor kon de tafel in huis in elkaar gezet worden. Je kunt er gemakkelijk met tien personen aan zitten, ideaal met feesten of een groot gezin!

Keuken op maat

Onze eigen keuken hebben we zelf gemaakt simpelweg omdat de standaard keukenkastjes niet goed uitkwamen in deze ruimte. En dat komt vaker voor, de ruimte of specifieke wensen zorgen er voor dat de standaard afmetingen van de keukenkasten niet altijd geschikt zijn. Wij mochten een keuken maken van prachtig geborsteld eikenhout, dit komt ook weer terug in de vensterbanken, zwevende planken en het badkamermeubel. De basis van de keuken is van berken multiplex. Wij hebben rekening gehouden met alle maten van de apparatuur en na het plaatsen van de keuken is er een ander bedrijf langs geweest voor het inmeten van de natuurstenen bladen.

Meubels op maat, keuken van geborsteld eiken gemaakt door Het Houtje, meubelmakerij in Heeten.

Lees ook onze andere blogs

Houten bosdieren tafereel, seizoenstafel, herfsttafel, bomen, beer, hert, vos. konijn
Producten

Houten kerststal

Houten wintertaferelen Een houten kerststal en een winterbos met silhouetten van bomen, dieren, de driekoningen en natuurlijk Jozef, Maria en kindje Jezus in de kribbe.

Lees verder »
Krijtverf, kasten, servieskast, meidenkast, kledingkast, ladekast, dressoir.
Materialen

Krijtverf

Krijtverf Krijtverf is een populaire verfsoort die veel wordt gebruikt in de wereld van interieurdesign en meubelrestauratie. Deze verfsoort heeft een matte afwerking en een

Lees verder »
Ter nagedachtenis.. Kleine urn van beukenhout, mogelijk ook te personaliseren met houtbranden
Maatwerk

Ter nagedachtenis

Ter nagedachtenis Ter nagedachtenis aan een dierbaar persoon een blijvend aandenken laten maken is een voor ons een uitdaging waar we je graag bij helpen. Voor

Lees verder »

Of bekijk fotos van onze projecten